brasklogoas

Målgrupper

Medarbeidersamtaler

Jeg har utviklet mange konsepter for lønns- og medarbeidersamtaler, bistått ved endring av eksisterende og gjennomført opplæring av ledere og medarbeidere. De siste årene har jeg også undervist på NHOs kurs i medarbeidersamtaler for medlemsbedrifter.

 

Brukt riktig, vil medarbeidersamtaler  bidra til å tydeliggjøre mål, synliggjøre forventninger og bidra til at flere drar sin del av lasset - i samme retning.

 

Dere benytter kanskje Humankapitalindeksen eller tilsvarende verktøy? Tenk bare på at en av de viktigste indikatorene på at bedriften er lønnsom, effektiv og har høy kundelojalitet, er at medarbeiderne kan svare positivt på "Vet du hva som forventes av deg?" Her er anledningen til å sjekke ut at nettopp dette er tilfellet! Eller om dere tenker på/har innført prestasjonsvurderinger, så er den individuelle samtalen langt på vei selve fundamentet i disse.

 

Kontakt meg gjerne for et uforpliktende møte om hva jeg kan bidra med.

Hva sier varden oss?

En sjekk om at man fortsatt følger riktig rute.

Referanser

Jeg arbeider med store og små virksomheter. Alle er like betydningsfulle for meg. Solide løsninger som kan fungere over tid og overføring av kompetanse er det viktigste for meg å oppnå i oppdragene mine.

Copyright Cecilie Brask AS 2013